Yoga
 

Vanliga frågor och svar

Boka tid

Boka tid

 

Kontakt

+46 73 077 1867

Akupunkturbehandling mot stress

Svårt att sova, stressad, uppe i varv, svårt att slappna av? – Boka en avslappnade behandling

Stressrelaterade problem är väldigt väldigt vanliga i Sverige och dagens samhälle. Krav, konflikter, långa arbetsdagar, mobiltelefoner som ständigt gör sig påminda, mail, meddelanden, möten, sociala tillställningar, och dessutom få privatlivet att fungera. Det kan vara överväldigande, speciellt under en längre period.

Man brukar prata om att det är tre faktorer som påverkar –  hälsa, arbetsliv och privatliv. Om en av dessa inte fungerar så går det att hantera, men om två eller fler är i obalans så kommer stressymtomen eskalera.

Hur påverkas du då av stress?

Kroppen, men även tankar och det kognitiva hos dig går upp i en sorts nödläge. Det ska se till att du får tillräckligt stimulerande för att hålla saker flytande. Kroppen upplever en hotfull situation och behöver ha dig i form för detta. Upplevt hot eller inte, för vanligtvis är det inte fara för liv och lem, men det vet ju inte kroppens system.

Binjurarna utsöndrar adrenalin och noradrenalin ökas, du blir piggare, blodtrycket ökar, kortisol frigörs för att justera ämnesomsättningen i kroppen. Situationen är ju farlig och du behöver fungera för just det, en farlig situation, du ska ju slåss eller fly och energin behöver fokuseras på detta. Energin i kroppen går ju då inte åt till att underhålla invärtes organen, läka skadad vävnad, återhämta och reparera kort sagt.

 

Problemet är att över tid fungerar detta inte, du behöver ju vila upp dig, systemet behöver återställas och få en väldigt god chans att återhämta energi, normalisera ämnesomsättning och minska stresshormonerna. Det tar längre tid än vad du tror.

Vad kan akupunktur då göra för dig?

Snabba svaret – en avslappnad stund för aktivt återhämtande. Jag hjälper din kropp att bryta signalerna i kroppen, för att bryta stressmönstret. Så du sedan kan slappna av och få god sömn och vila.

 

Meridian terapi fungerar utmärkt som ett verktyg för att balansera dig, för att hantera stressiga eller påfrestande tider i livet. Det kan vara en tidpunkt för dig att få kroppen att slappna av och komma lite i balans.

Min erfarenhet är väldigt självupplevd då jag har arbetat mycket i projekt, med deadlines, budgetar, hanterat människor i svåra livssituationer, och mitt i allt detta försökt hantera vardagen i stort.

Akupunkturen och speciellt meridian terapi hjälper till att balansera systemet, som är både kropp och sinne, så livet går att hantera bättre.

 

Exempel på vad Meridian terapi kan hjälpa till med:

  • Sömnbesvär, med att från att vakna väldigt tidigt till svårigheter att somna eller störd sömn.
  • Matsmältningsproblem, sura uppstötningar, oregelbunden mage, svullen mage.
  • Sötsug eller stimluli  – behöver du den snabba energin i form av socker eller alldeles för mycket koffein?
  • Spänningar i kroppen, stel nacke och axlar.
  • Svårt att slappna av – hjälper dig varva ner och slappna av.
  • Koncentrationsproblem – svårigheter att komma ihåg, tänka och fokusera.
  • Trötthet utöver det normala – kraschar du i helgen, eller svår att komma upp på morgonen?

 

Få stöd i att hämta andan, få återhämtning och vila. 

 

Boka en tid för en avstressande behandling