IVF behandling barnlöshet_1920

Vad du behöver veta om akupunkturbehandling och ofrivillig barnlöshet

För dig som vill ha barn, och antingen förbereder dig för IVF eller försöker att bli gravid, vad behöver du veta och tänka på?

Det finns många orsaker till ofrivillig barnlöshet, hormonella problem är vanligt, men också andra problem efter sjukdom, ämnesomsättning, eller rent av fysiska problem.
Stress är också en påverkande faktor till ofrivillig barnlöshet. Speciellt när stressen och frustrationen ökar när du vill skaffa barn, men din kropp inte vill. Då behöver vi bryta den stressen och få din kropp i ett bättre tillstånd.

Min behandling fokuserar på att skapa ett bra flöde, balans i systemet hos dig, för att skapa de allra bästa förutsättningarna för att bli gravid.

 

Men under IVF då, hjälper akupunktur till?

Det finns dokumenterat stöd för att tillsammans med IVF så ökar chanserna att bli gravid, och min erfarenhet talar när det absolut finns stöd för det.
När du ska gå på en akupunkturbehandling, tillsammans med IVF behandling, så hjälper det att du är ute i god tid.

Minst 4-5 gångers behandling innan ägguttag, och 1-2 gånger efter är min rekommendation.
Detta för att ge din kropp en större chans att hantera IVF behandlingen optimalt. Det är lättare att häva obalanser under längre tid än på kort tid.

Rekommenderar gärna att du påbörjar behandling minst en eller två månader innan, med några fler behandlingar, så din kropp får längre tid på sig att läka, balansera sig och att du mår så bra som du kan, det ger dig fördelar under behandlingen.
Jag använder beprövade punkter för barnlöshet, men också helhetsbehandling, så du får en personlig behandling och bemötande.

Min behandling går ut på att ge akupunktur och oftast kostråd, samt eventuella rekommendationer runt tillskott.
Om du mår bra och är i toppskick så kommer din kropp också svara bättre på övriga behandlingar, som IVF.

Boka in en tid, eller ställ mig en fråga