IVF behandling barnlöshet_1920

Vad du behöver veta om akupunkturbehandling och ofrivillig barnlöshet

Boka in en rådgivning och behandlingar

För dig som vill ha barn, och antingen förbereder dig för IVF eller försöker att bli gravid, vad behöver du veta och tänka på?

Det finns många orsaker till ofrivillig barnlöshet, hormonella problem är vanligt, men också andra problem efter sjukdom, ämnesomsättning, eller rent av fysiska problem. Men om du kommit till denna sida så har du säkert läst eller hört om orsaker och teorier om varför det händer, och kanske du vet exakt varför du inte är gravid.

Det är ganska vanligt att läkare inte heller kan svara på varför du inte blir gravid. Där kan den traditionella asiatiska medicinen stödja, eftersom analysen av dig bygger på allt från kroppsbyggnad, sjukdomshistorik, humörsvängningar, smaker, matvanor, temperatur, och små subtila signaler.
Min erfarenhet talar om att det ofta handlar det om hormonella störningar, bieffekter av preventivmedel, arbetsbelastning och stress under längre tid, överträning, matvanor under lägre tid, eller känslomässig stress eller påverkan.
Kort sagt är din kropp inte fokuserad på att bli gravid, och det mönstret kan vi bryta.

Tillsammans, västerländsk medicin och traditionell asiatisk medicin, kan stödja varandra och ge dig bättre förutsättningar, oavsett du genomgår IVF eller inte.

Min behandling fokuserar på att skapa en bra balans i systemet hos dig, för att skapa de allra bästa förutsättningarna för att bli gravid. Jag använder beprövade punkter och behandlingsstrategier, i kombination med kost och livsstilsråd.

 

Men under IVF då, hjälper akupunktur till?

Det finns dokumenterat stöd för att tillsammans med IVF så ökar chanserna att bli gravid, och min erfarenhet talar när det absolut kan hjälpa dig.
När du ska gå på en akupunkturbehandling, tillsammans med IVF behandling, så hjälper det att du är ute i god tid innan för att optimera chansen.

Minst 4-5 gångers behandling innan ägguttag, och 1-2 gånger efter är min rekommendation.
Detta för att ge din kropp en större chans att hantera IVF behandlingen optimalt. Det är lättare att häva obalanser under längre tid än på kort tid.

Exempel på akupunkturbehandling i samband med IVF:

IVF behandling akupunktur

 

Rekommenderar gärna att du påbörjar behandling minst en eller två månader innan, med några fler behandlingar, så din kropp får längre tid på sig att läka, balansera sig och att du mår så bra som du kan, det ger dig fördelar under behandlingen.

 

Boka in en rådgivning och behandling