Vem driver praktiken?

 

Jag som driver Stockholm Akupunktur Praktik heter Hans Sundman. Praktiken är försäkrad, så du som patient kan vara trygg i behandlingen. Jag är ansluten till Svenska Akupunktur Förbundet, som är en kvalitetsstämpel, då samtliga medlemmar behöver vara utbildade, försäkrade, har kvalitetsarbete, samt uppvisa kontinuerlig vidareutbildning.

 

Vad behöver jag veta inför behandling?

Du välkomnas in i min vrå längst upp på Odengatan 71, vi stänger dörren till omvärlden och får 30-45 minuter fokus på ditt välmående.  Det finns en bred och bekväm brits att ligga på, du får en handduk över dig och du kan släppa på all stress, spänning och övriga bekymmer.

Det är en avslappnande, balanserande och mjuk behandling. Så smärtfritt som möjligt, och så få punkter som möjligt. Jag kommer behandla punkter främst på nedre delen av benen, och armarna, ibland på magen, nästan alltid på ryggen.

Vid första besöket pratar vi mycket om din historik eller symptom, efterföljande lite mindre.

Innan och direkt efter behandling bör du inte överanstränga dig, äta väldigt mycket, eller dricka alkohol, då får behandlingen sämre effekt. Ha löst sittande kläder om du inte är bekväm med att ta av dig dessa.

 

Om mig

Föddes i slutet på 70-talet, i en förort till Stockholm.

Efter avslutade gymnasiestudier så lockade arbete, och IT-branschen anställde unga, entusiatiska människor. Efter att jag snabbt nådde mina första mål inom IT så tappade jag lite av intresset av det tekniska, och såg efter något mer personligen utvecklande.
Meditation och utforska den inre världen började jag redan i tonåren, och letade något som kunde tilltala både min meditativa och analytiska sida. Akupunkturen var det som visade empiriskt effekt under lång tid (2000-3000 år) och var tillräckligt djupt och hade förklaringsmodeller som tilltalade mig.

Jonglerade studier i västerländsk medicin på deltid, sedan akupunktur på deltid och arbetade heltid. Satte av helger och kvällar för lära mig mer. IT utvecklades till mera av hantera projekt och förändra saker, mer än teknik. Även om min analytiska sida fortfarande uppskattar att väckas av tekniska problem.

Förstod vad stress och överarbete gjorde med kropp och sinne, sömn och mage tog stryk, fick snabbt lära mig använda meditation och traditionella asiatiska medicinen till att återhämta mig, vila och hämta kraft.

Den japanska meridian terapin visade sedan det vackra hantverk som akupunktur kan vara, med ett beprövat system och inlärningsmodell, fast med så mycket mer än en nål i huden, och ändå bara just det.

Efter ha utövat akupunktur i en tio års tid, så börjar jag förstå styrkan och det som gör att behandlingsformen överlevt så många tusen år.

Jag tror att akupunktur, korrekt utförd, kan vara ett stöd, en lindring, ett verktyg till att få människor att må bättre, leva bättre, och leva ett mer balanserat och komplett liv. Min uppgift att utföra det med så hög kvalitet som möjligt och välkomna alla som vill ta del av det.

Är diplomerad akupunktör, studerat Japansk meridian terapi under min mästare Taizan Meguro. Vidareutbildar mig kontinuerligt, och har behandlat människor i alla möjliga olika situationer.

Välkommen att boka tid, eller kontakta mig.