Yoga
 

Vanliga frågor och svar

Boka tid

Boka tid

 

Kontakt

+46 73 077 1867

Öka chansen att bli gravid, hjälp din kropp med akupunktur

Boka tid

För dig som vill skaffa barn, förbereder dig för IVF eller vill öka dina chanser till graviditet

Infertilitet är ett stort problem nuförtiden, speciellt när en längtan efter barn och familj är stor. Frustration och hopplöshet kan lätt sätta in, samt stress inför åldrandet.

Det finns många orsaker till ofrivillig barnlöshet, hormonella problem är vanligt, men också andra problem efter sjukdom, ämnesomsättning, eller kanske stressrelaterade problem.

Den traditionella asiatiska medicinen kan stödja dig, eftersom diagnosen här bygger på dig som helhet, och fokuserar på att stärka hela dig. 

Metoden vi använder på patienter är lämpligt för dig som vill ha en behaglig balanserande behandling. 

Akupunktur –  3 stegs plan för bättre fertilitet

 

  1. Boka 3 behandlingar med 1 veckas mellanrum, när de passar dig.
  2. Träffa oss och besluta om exakt behandlingsplan, beroende på var i livet du är.
  3. Få en klar plan, inklusive kostråd och eventuella livsstilsråd för just dig.
 


Boka akupunktur

Finns det bra stöd för akupunkturbehandlingar och fertilitet?

Det finns dokumenterat stöd för att tillsammans med IVF så ökar chanserna att bli gravid, och vår erfarenhet med många i samma situation talar absolut för detta. Här kan du få stöd med den österländska medicinens långa tradition, medan du genomgår IVF. Västerländsk medicin och traditionell österländsk medicin kan stödja varandra och ge dig bättre förutsättningar.

Vår behandling fokuserar på att skapa en bra balans i systemet hos dig, för att skapa de allra bästa förutsättningarna för att bli gravid. Vi använder beprövade punkter och behandlingsstrategier, i kombination med kost och livsstilsråd.

 

När du ska gå på en akupunkturbehandling, tillsammans med IVF behandling, så hjälper det att du är ute i god tid innan för att optimera chansen, gärna några månader innan du startar. 

Minst 4-5 gångers behandling innan ägguttag, och 1-2 gånger efter är min absolut lägsta rekommendation. Det är här de flesta startar. 

Om du däremot är ute i god tid så är det klokt att behandla minst 8-10 gånger innan ägguttag, och det betyder cirka 6-12 veckors behandling. Detta för att ge din kropp en större chans att hantera IVF behandlingen optimalt. Det är lättare att häva obalanser under längre tid än på kort tid.

Exempel på lägsta rekommenderade akupunkturbehandling i samband med IVF:

Osäker på akupunkturbehandling?

 

Är du osäker på om det är rätt för dig?

Prova på en behandling och avgör själv, det är alltid en avslappnande behaglig behandling och oftast helt smärtfri.

 


Är du osäker på akupunktur som behandlingsmetod?

Prova på, de flesta tycker det är en väldigt skön behandling i sig och du kan alltid avsluta om det inte känns bra. Såklart vill både du och vi se ett bra resultat, och jobbar för det.

 

Är du osäker på om det är rätt för dig just nu och vill tänka på saken?

Det kan du absolut göra, men hör av dig om du är osäker, om bara för att ställa frågor som du vill ha svar på, ett enkelt mail går bra så ska vi försöka svara. 

 

Varmt välkommen!

 

Boka akupunktur