Yoga
 

Boka tid

Kontakt

+46 73 077 1867

Vad du behöver veta om akupunktur, fertilitet och ofrivillig barnlöshet

För dig som vill skaffa barn, kanske förbereder dig för IVF eller vill öka dina chanser till graviditet

Det finns många orsaker till ofrivillig barnlöshet, hormonella problem är vanligt, men också andra problem efter sjukdom, ämnesomsättning, eller rent av fysiska problem. Men om du kommit till denna sida så har du säkert läst eller hört om orsaker och teorier om varför det händer, och kanske du vet exakt varför du inte är gravid.

Det är ju ganska vanligt att läkare inte heller kan svara på varför du inte blir gravid. Alla värden ser bra ut. 

Där kan den traditionella asiatiska medicinen stödja, eftersom diagnosen här bygger på allt från kroppsbyggnad, sjukdomshistorik, humörsvängningar, smaker, matvanor, temperatur, och små subtila signaler.

Min erfarenhet talar om att det ofta handlar det om hormonella störningar, bieffekter av preventivmedel, arbetsbelastning och stress under längre tid. Det är väldigt vanligt med överträning eller träning som stjäl lite väl mycket energi.  Kanske också matvanor som inte ger kroppen vad den behöver, eller känslomässig stress.

 

Det är ju alltför vanligt att jonglera hektiskt arbete, stress att den inbyggda klockan tickar, relationer och allt annat som ska hinnas med. 

Om du tar ett steg tillbaka och funderar på vad kroppen behöver, tänk ur det mänskliga perspektivet, gå tillbaka en 10 000 år eller längre.

Fråga dig sen:

  • I vilket skede eller vilken period ska graviditeten komma?
  • Är det när du samlar mat och jagar?
  • Eller är det när människan satt samlad, tillsammans, och hade väl med föda, bra säsong, bra väder och lite extra energi?

 

Fundera på vad du kan göra för att kroppen ska känna sig trygg att skapa ett litet barn. 

Hjälper akupunktur till under IVF?

Det finns dokumenterat stöd för att tillsammans med IVF så ökar chanserna att bli gravid, och min erfarenhet talar absolut för detta. Här kan du få stöd med den österländska medicinens långa tradition, medan du genomgår IVF. Västerländsk medicin och traditionell österländsk medicin, kan stödja varandra och ge dig bättre förutsättningar.

Min behandling fokuserar på att skapa en bra balans i systemet hos dig, för att skapa de allra bästa förutsättningarna för att bli gravid. Jag använder beprövade punkter och behandlingsstrategier, i kombination med kost och livsstilsråd.

 

När du ska gå på en akupunkturbehandling, tillsammans med IVF behandling, så hjälper det att du är ute i god tid innan för att optimera chansen, gärna några månader innan du startar. 

Minst 4-5 gångers behandling innan ägguttag, och 1-2 gånger efter är min lägsta rekommendation. Det är här de flesta startar. 

Om du däremot är ute i god tid så är det klokt att behandla minst 8-10 gånger innan ägguttag, och det betyder cirka 6-10 veckors behandling. Detta för att ge din kropp en större chans att hantera IVF behandlingen optimalt. Det är lättare att häva obalanser under längre tid än på kort tid.

Exempel på lägsta rekommenderade akupunkturbehandling i samband med IVF:

IVF behandling akupunktur

Boka in tid nu för att få ett stöd i processen, kunna slappna av och öka dina chanser. Varmt välkommen!