Yoga
 

Vanliga frågor och svar

Boka tid

Boka tid

 

Kontakt

+46 73 077 1867

Vanliga frågor och svar

Den absoluta majoriteten av klinkens kunder är nöjda och får en minskning eller hjälp. 

Se även mer objektiva studier på akupunktur på denna länk.

 

Det varierar, men vanligtvis så är det 1 gång per vecka första 3-5 gångerna, och om vi fortsätter efter det så kan det bli glesare. Men det beror på åkomman och dina praktiska förutsättningar.
Vissa långväga patienter kan få väldigt glesa behandlingsmönster

Det beror helt på din åkomma och symptom. Är det något mindre problem som uppkommit nyligen så behövs i regel färre behandlingar, kroniska problem som funnits under flera år behöver självfallet fler behandlingar. Ditt allmänna hälsotillstånd avgör också hur snabbt det går.

För något slags svar på denna fråga, utan någon garanti för resultat – räkna med någon förbättring inom 2-4 behandlingar, och om det är långvarigt problem, räkna med upp till 10 gånger innan du känner dig mycket bättre. 

Kort svar på en komplex fråga – det finns olika förklaringsmodeller, både om jonförflyttning via huden och nålar, elektriska laddningar och fält i kroppen, muskelfascior som sträcker sig inne i kroppen som påverkas, utsöndring av endorfiner, huden som organ och dess påverkan på kroppen, och självklart mer traditionella förklaringar som innefattar subtila energier längst med hud och kropp som kallas Ki eller Qi.  Det går nog inte att välja bara ett svar på detta och säkerligen ligger sanningen någonstans i kombinationen av allt ovanstående. 

Det brukar alltid hjälpa att ha ett öppet sinne, men du behöver inte tro på något speciellt. Testa och utvärdera hur det fungerar istället.

Sverige är generellt konservativt gällande studier i vad som ses som alternativ- eller komplementärmedicin, däremot finns det en hel del internationella studier som påvisar goda resultat. 

En samling för allmänheten finns hos projektet Evidence based acupuncture, läs mer här:
https://www.evidencebasedacupuncture.org/acupuncture-scientific-evidence/

Gör inget alltför ansträngande direkt innan eller efter behandling, kom inte direkt från gym eller träningspass t.ex.

Ät och drick med måtta innan och efter. 

Drick inte alkohol innan behandling och heller inte för mycket efter.

Ta det lugnt efter behandlingen, så får kroppen mer återhämtning för att läka.

Koppla av under behandlingen, blunda och släpp stress och arbete.

Normalt ska du märka att symptomen som du behandlas för, minska, blir bättre helt enkelt eller försvinna helt. Däremot kan du uppleva vissa försämring för vissa tillstånd, t.ex. smärttillstånd medan kroppen läker. Det är vanligt med en trötthet eller känna sig lite omtöcknad samma kväll som behandlingen. 

Första behandlingen, inklusive en ordentlig pratstund kostar 980 kr inklusive moms.

Efterföljande behandlingar kostar 750 kronor inklusive moms.

De flesta återkommande kunderna är människor som har en viss självinsikt, intresserade av sin hälsa och att må bra, kvalitetsmedvetna och är ute efter långsiktig hälsa. Även om många kommer mitt i ett stress- eller smärttillstånd eller med ohälsa. 

Eftersom behandlingen rör hela kroppen så är det vanligaste att få behandling i underkläderna med en handduk över. 

Om du vill ha mer kläder på dig så gärna lössittande byxor som går att dra upp över knäna lätt. Samt top som gör att rygg och mage lätt går att komma åt. 

Vanlig behandling sker på fötter, underben, armar, nacke-axlar, rygg och mage. 

 

Akupunktur som utövas här utförs mer som ett hantverk och med fokus på hela dig, samt att det inte är momsbefriat eller subventionerat. 

Resultatet i vardagen för dig blir en ojämförbar vinning.

Behandlingen tar cirka 30 minuter vanligtvis och går att boka och boka om från webbsidan. 

Kostnaden för behandlingar uppvägs med enkelhet när problemet minskar, t.ex. sömnen blir bättre, smärtan avtar, eller mer energi i vardagen.

Generellt sett så är det oftast bäst att påbörja behandling snarast möjligast och utan någon hänsyn till andra behandlingar. Ibland är det nödvändigt också, som ett stöd i andra behandlingar. 

Däremot så finns det undantag och det inte bra att ha andra behandlingar för nära inpå i veckan, så som kiropraktik och naprapat. Största anledningen är så du får ut mest från behandlingarna. 

Behandlingen är generellt smärtfri, men såklart kan det kännas lite. Observera att det är väldigt tunna nålar, långt från normala injektionsnålar, och de används tämligen ytligt. Det är vanligt med en känsla av strömningar, tyngd eller värme i påverkade kroppsdelar.

Du får inga märken.