Yoga
 

Vanliga frågor och svar

Boka tid

Boka tid

 

Kontakt

+46 73 077 1867

Akupunktur för bättre fertilitet

 

Öka dina chanser att bli gravid med traditionell akupunktur

Har du just bestämt dig för att skaffa barn? Eller förbereder du dig för IVF efter att länge ha försökt bli gravid? Akupunktur kan förbättra fertiliteten och hjälpa din kropp på vägen mot att bli förälder.

Infertilitet och ofrivillig barnlöshet är ett utbrett problem idag. Ett problem som kan vara väldigt påfrestande när längtan efter barn och familj är stor. Många känner frustration och hopplöshet. Att de prövat allt. För vissa är också den ökande åldern ett stressmoment. Kanske känner du igen dig?

Orsakerna bakom svårigheter att bli gravid är flera. Hormonella problem är en vanlig anledning. Infertiliteten kan också bero på bland annat sjukdom, ämnesomsättning och stress. Men det finns hjälp att få.

Jag erbjuder behandlingar med traditionell akupunktur som kan förbättra fertiliteten, både när du precis börjat försöka bli gravid eller ska genomgå IVF. Den moderna västerländska medicinen och traditionell österländsk medicin kan stödja varandra och ge dig bättre förutsättningar. Det som framför allt ökar oddsen är att behandlingen fokuserar på helheten – att stärka hela dig, både kropp och sinne.

3-stegsplan för bättre fertilitet med hjälp av akupunktur

• Boka tre behandlingar med en veckas mellanrum när det passar dig.

• Träffa mig och besluta om exakt behandlingsplan beroende på var i livet du är.

• Få en klar och tydlig plan, inklusive kostråd och eventuella livsstilsråd, för just dig.

 

Boka tid

 

Finns det stöd för att akupunktur förbättrar fertiliteten?

Det finns dokumenterat stöd för att akupunktur tillsammans med IVF ökar chanserna att bli gravid. Min erfarenhet av många i samma situation talar också för detta. Här kan du få stöd genom den österländska medicinens långa tradition samtidigt som du genomgår IVF.

Behandlingen fokuserar på att skapa en bra balans i systemet hos dig för att på sätt skapa de allra bästa förutsättningarna för att bli gravid. Här använder jag beprövade punkter och behandlingsstrategier i kombination med kost- och livsstilsråd.

Hur går det till?

När du ska genomgå en akupunkturbehandling i kombination med en IVF-behandling så hjälper det att vara ute i god tid för att optimera chanserna. Börja gärna med akupunkturen några månader innan du startar IVF-behandlingen.

Jag rekommenderar att du genomgår minst 4–5 behandlingar innan ägguttag plus 1–2 behandlingar efteråt. Det är här de flesta startar.

Om du är ute i tillräckligt god tid är det dock klokt att behandla minst 8–10 gånger innan ägguttag, vilket innebär cirka 6–12 veckors behandling. Det ger din kropp en större chans att hantera IVF-behandlingen så bra som möjligt. Det är lättare att komma tillrätta med obalanser under längre tid än om tiden är knapp.

Exempel på lägsta rekommenderade akupunkturbehandling i samband med IVF:

IVF gravididet Akupunktur

Öka chanserna att bli gravid med akupunktur

Har du frågor eller funderingar om akupunktur eller våra behandlingar är du välkommen att kontakta mig. Jag har också sammanställt vanliga frågor och svar om akupunktur.

Boka tid